intretineregradini

Articol blog

Culori in gradina

By admin at februarie 13, 2024

Culori in gradina

Starile si emotiile pe care le simtim sunt de multe ori influentate de locurile pe care le vizitam in mod frecvent.

Unele locuri, in special cele care sunt in mijlocul naturii sau a plantelor, ne pot induce diverse trairi: dorinta de explorare, bucurie, relaxare, energie.

Aceste sentimente pot fi determinate de modul in care percepem culorile din jurul nostru, si in special cele din natura sau gradina. Modul in care intalnim culorile in natura este sursa de inspiratie pentru felul in care amenajam gradinile.

O gradina amenajata de un peisagist sau designer de gradina reprezinta o succesiune de culori caracteristica fiecarui sezon in parte, dar si o varietate de forme, texture si culori.

Acum insa ne vom concentra atentia pe culorile din gradina.

Culorile puternice, rosu, portocaliu, galben, sau variatii ale acestora, iti dau energie, te stimuleaza sau activeaza. Ele sunt plantate in general in fata culorilor pale.

Albastru, mov, alb, sau variatii ale acestora, iti creeaza stari de relaxare sau liniste. Culorile pale sunt amplasate, de cele mai multe ori in spatele schemei de plantare, pentru a crea iluzia de miscare si distanta, si astfel spatiul gradinii pare mai mare decat este in realitate.

Culorile puternice pot fi amplasate si in centrul schemei de plantare, pentru a crea un punct de concentrare a atentiei, care va atrage toate privirile.

In general, culorile adiacente, din aceeasi paleta de culori, creeaza armonie intr-o gradina, iar cele opuse creeaza contraste si se complimenteaza unele pe celelalte.

Cel mai important aspect in amenajarea unei gradini este realizarea unui spatiu unitar, in care elementele prezente sa iti induca sentimentul unui tot, a unui intreg.

Contacteaza-ne pentru mai multe informatii.

Raluca Coada, Designer de gradina: 0733 762 407

Instagram: in.gradina

Leave a Reply

Rating*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.