intretineregradini

Protectia datelor personale

Protectia datelor personale

Protectia datelor personale

Protecția datelor personale ale utilizatorului

Protecția datelor personale ale utilizatorului: această politică a protecției datelor personale pe www.intretineregradini.ro este în acord cu termenii si conditiile de utilizare a site-ului.

Cadru legislativ:

Site-ul protejează datele personale ale utilizatorului, potrivit:

  • Legii nr. 677/2001 modificată și completată, pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;
  • Legii nr. 506/2004, pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în zona comunicațiilor electronice.
  • Noii legi europene: Regulamentul UE 679/2016 si Romania – Legea nr. 190/2018 pentru protecția datelor cu caracter personal (GDPR), pentru folosirea datelor personale doar în scopul pentru care utilizatorul și-a dat consimțământul.

Astfel, administratorul se asigură că datele personale date de către utilizatori sunt păstrate în condiții de siguranță și doar pentru scopul menționat pe pagina respectivă.

De exemplu, dacă un utilizator introduce câteva date personale (precum numele său și un număr de telefon) în vederea consemnării unei intalniri, datele sale vor fi folosite doar pentru organizarea acelei intalniri.

În schimb, dacă un utilizator își completează datele pe o pagină de abonare la noutăți (prin social media, de exemplu), utilizatorul declară că este de acord ca ele să fie incluse în baza de date a administratorului site-ului pentru aceste scopuri informative. Ele pot fi folosite și în scopuri de marketing, în urma unor inițiative comerciale sau non-comerciale.

Utilizatorul poate primi, apoi, mesaje legate de promoții, evenimente viitoare, sau alte tipuri de notificări, însă doar de la administratorul site-ului. Datele personale ale utilizatorilor nu vor fi împărtășite cu terți, decât dacă este vorba de autoritățile legale sau este absolut necesar pentru scopul în care au fost procesate.

Lista părților terțe cu care împărtășim informații despre utilizatorii site-ului:

  • Google Analytics: doar informații legate de modul de navigare pe site și până la site, pentru îmbunătățirea experienței cititorilor;
  • Facebook Analytics: doar informații legate de popularitatea postărilor de pe site în rândul utilizatorilor, pentru îmbunătățirea experienței pe care o oferă site-ul.

Responsabilitățile administratorului site-ului

Administratorul nu este răspunzător pentru orice fel de prejudiciu apărut, în cazul în care conținutul site-ului sau site-ul în sine sunt utilizate de către o terță parte. În același timp, administratorul nu poate fi tras la răspundere, dacă datele trimise nu pot fi utilizate sau sunt eronate. Dacă un terț site apare menționat în conținutul site-ului, riscul navigării pe acesta este asumat de utilizator, și nu de administratorul site-ului IntretinereGradini.ro.

Funcționalitatea site-ului sau a serviciilor susținute de acesta pot fi întrerupte, oprite sau îngreunate, din condiții obiective. Fără a fi responsabil pentru acestea, administratorul se angajează să faciliteze repararea erorilor tehnice în timp util. Daunele directe sau indirecte provocate de conținutul eronat site-ului nu sunt responsabilitatea administratorului.

Mesajele publicitare sau cele incluse în servicii nu țin de răspunderile administratorului, ci de autorii acestora. În plus, toate serviciile prezente pe site depind de starea de disponibilitate, care poate să nu fie reflectată cu acuratețe în timp real.

Cazuri de forță majoră

Administratorul și partenerii săi nu sunt responsabili pentru cazurile de forță majoră, care pot fi:

  • Erori de funcționare ale echipamentului tehnic deținut de administrator, sau cel deținut de utilizator;
  • Conexiuni telefonice sau la internet absente sau nefuncționale;
  • Viruși sau alte erori informatice;
  • Acces neautorizat în platformele sau sistemele site-ului;
  • Alte situații de forță majoră cu impact social.

Administratorul site-ului va lua toate măsurile necesare pentru a preveni ca datele personale ale utilizatorului să fie afectate de vreunul dintre cazurile de forță majoră enumerate mai sus. Însă, dacă un prejudiciu al acestor date va avea totuși loc, administratorul se obligă să anunțe atât utilizatorul, cât și autoritățile competente (dataprotection.ro) în termen de maximum 72 de ore de la detectarea incidentului.